Η Μαμάη Νάντια είναι ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας με προσέγγιση στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία και εμπειρία σε διάφορους τομείς της ψυχικής υγείας. Συνεργάζεται με το γραφείο της Μαρτίνας Αθανασίου στον Ωρωπό, όπου διεξάγει ατομικές θεραπείες δια ζώσης και online.
Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με κατεύθυνση στην εγκληματολογία υπό το πρίσμα της ψυχολογίας. Στη συνέχεια, ακολούθησε ένα τριετές μεταπτυχιακό στην Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική Ψυχολογία στο University of East London. Στο μεταπτυχιακό της ασχολήθηκε με την έρευνα πάνω στους ψυχαναλυτικούς όρους της μεταβίβασης και της αντιμεταβίβασης και πως επηρεάζουν τη θεραπευτική σχέση. Παράλληλα, έχει ολοκληρώσει επιμορφωτικό σεμινάριο στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία, ενώ έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και επιμορφώσεων, που ενδυναμώνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές της.
Έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία την βοήθησαν να αναπτύξει πρακτικές εφαρμογές αυτοσυμπόνιας, καθώς και σεμινάρια πάνω στη θετική ψυχολογία και την ανάπτυξη της ανθεκτικότητας. Επίσης, έχει εμβαθύνει σε θέματα όπως το φύλο και το έγκλημα, καθώς και την ψυχολογία των σεξουαλικών εγκλημάτων, το οποίο την έχει εξοπλίσει με πολύτιμα εργαλεία για την κατανόηση και την ανάλυση δύσκολων ψυχολογικών φαινομένων. Επιπλέον, συνεχίζει τη δια βίου μάθηση πάνω σε καίρια θέματα της επιστήμης της ψυχολογίας, εντρυφώντας, επίσης, στην προσέγγιση της ψυχοδυναμικής ψυχοθεραπείας.
Ως φοιτήτρια έκανε πρακτική άσκηση στο συμβουλευτικό κέντρο του κολλεγίου της, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε νεαρά άτομα και φοιτητές. Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει διετής πρακτική άσκηση στην ΕΠΑΨΥ, όπου συνέχισε ακόμη έναν χρόνο δουλεύοντας εθελοντικά και ενισχύοντας τις κλινικές της δεξιότητες, αποκτώντας εμπειρία στην αντιμετώπιση μιας ποικιλίας ψυχικών καταστάσεων και προβλημάτων. Μέσα από την πρακτική της, εξοικειώθηκε με την ψυχολογική στήριξη ατόμων σε κρίση και τη συνεχιζόμενη συμβουλευτική σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες.
Η ίδια έχει συμπληρώσει πάνω από 200 ώρες προσωπικής θεραπείας και 100 ώρες εποπτείας, διότι πιστεύει στη δύναμη της προσωπικής ανάπτυξης και στη σημασία της συνεχούς εσωτερικής διερεύνησης, καθώς και ότι η εποπτεία είναι κρίσιμη για κάθε επαγγελματία ψυχικής υγείας, που εργάζεται με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα.
Ο επαγγελματικός της στόχος είναι να συνεχίσει να αναπτύσσει τις δεξιότητές της ως ψυχοθεραπεύτρια, να βοηθά τους ανθρώπους να βρουν νέες προοπτικές στη ζωή τους και να τους υποστηρίζει στην προσωπική τους ανάπτυξη. Επιδιώκει να δημιουργήσει έναν ασφαλή χώρο για την εξερεύνηση των συναισθημάτων τους, προκειμένου να αναπτύξουν την αυτογνωσία τους και να βελτιώσουν την ψυχική τους υγεία.
ΒιογραφικΟ
Η προσεγγιση μου
Ως ψυχοθεραπεύτρια εστιάζω στην ενδυνάμωση και υποστήριξη των ατόμων που αναζητούν καθοδήγηση, για να κατανοήσουν και να ξεπεράσουν τις συναισθηματικές και ψυχικές δυσκολίες τους. Η προσέγγισή μου είναι ψυχοδυναμική και προσωποκεντρική, με στόχο να βοηθήσω τους πελάτες μου να επανασυνδεθούν με τον αυθεντικό εαυτό τους και να βρουν λύσεις, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τα θέλω τους. Μέσω της ενσυνείδητης επεξεργασίας των συναισθημάτων, των σκέψεων και των συμπεριφορών, υποστηρίζω τους θεραπευόμενούς μου να κατανοήσουν τις ρίζες των δυσκολιών τους και να αλλάξουν μοτίβα, που τους περιορίζουν.
Η ψυχοθεραπευτική μου πρακτική βασίζεται στις αρχές της ψυχοδυναμικής θεωρίας, με έμφαση στην κατανόηση των βαθύτερων αιτιών των προβλημάτων και της επεξεργασίας των ασυνείδητων διεργασιών του ψυχισμού. Παράλληλα, η προσωποκεντρική προσέγγιση, που ακολουθώ δίνει προτεραιότητα στην προσωπική εμπειρία του κάθε ατόμου, με στόχο την ανάπτυξη αυτοεκτίμησης και την επίτευξη ψυχικής ισορροπίας.
Οι σπουδές μου στην Κοινωνιολογία με έχουν βοηθήσει να αναπτύξω μια βαθιά κατανόηση για τις κοινωνικές συνθήκες, που διαμορφώνουν τη συμπεριφορά και τις ψυχικές καταστάσεις των ατόμων, ενισχύοντας την ικανότητά μου να προσεγγίζω το κάθε άτομο με μια διευρυμένη οπτική, που συνδιάζει το προσωπικό και το κοινωνικό πλαίσιο.